понеділок, 12 березня 2012 р.

Як відрізнити ліцензійну Windows від піратської


   Існуюче законодавство дуже суворо карає за використання піратського програмнимного забезпечення. І, як це не дивно, але показові жорсткі акції держави породили нову хвилю псевдо-ліцензійного програмного забезпечення.


   Даний посібник дозволить вам відрізнити контрафактний (неліцензійний) Windows від ліцензійного.


   Перевірте кілька пунктів відповідності:


1. Встановлену операційну систему легко перевірити на ліцензійність через вузол перевірки автентичності продуктів Microsoft. Перейдіть по цьому посиланню та натисніть на кнопку "Перевірте систему Windows". Там же можна перевірити справжність пакета Microsoft Office.


2. Також перевірити на ліцензійність вже встановлену копію Windows можна через вузол оновлення продуктів Microsoft. Для цього потрібно перейти по цьому посиланню, погодитися з усіма запропонованими діями на сайті. Якщо у вас неліцензійна копія Windows, то ви отримаєте повідомлення про те, що копія системи не пройшла перевірку справжності, і знайдений на комп'ютері ключ продукту не призначений корпорацією Microsoft.


   Якщо у вас ліцензійна копія Windows, то вона автоматично оновиться і видасть повідомлення про успішне завершення операції, або про те що у вас вже встановлені останні версії оновлення.


3. В встановленій операційній системій запустіть команду "winver" з командного рядка, значення фінального білду (збірка) має бути - 2600.


4. В контрафактних копіях зазвичай використовуються засоби обходу стандартного механізму активації (Windows Product Activation). Якщо на установчому диску знайдуться папки типу "crack", то перед вами явно піратка.


5. З диском обов'язково повинна йти ліцензійна угода на папері, він повинен бути захищений голограмою, а наклейка змінювати колір при нагріванні.


6. При установці програмне забезпечення обов'язково повинно вимагати реєстрацію. Якщо її немає, то це або ламане піратами ПО, або вкрадений ними корпоративний реліз, призначений одній з компаній партнерів Microsoft.

Немає коментарів:

Дописати коментар