неділю, 5 лютого 2012 р.

Як видалити операційну систему, або як відформатувати жорсткий диск комп'ютера, а також перевстановити windows


   У цій статті йдеться про форматування жорсткого диска з даними або операційною системою. З операційною системою (Windows або Linux) часто трапляються несправності: сповільнюється робота комп'ютера, з'являються помилки, не завантажується сама система і т.д. Систему не можна видалити просто клавішею Delete, тому ми використовуємо форматування.

   Нам буде знадобиться диск з операційною системою (наприклад: Windows 2000, Windows XP, Windows Vista, Windows 7).

   Операції:

1. Вставте завантажувальний диск (диск з операційною системою) в привід.

2. Перезавантажте комп'ютер, під час завантаження натисніть F8, з'явиться список всіх дисків комп'ютера: жорсткі диски, CD і DVD приводи і т.д. Стрілками «вгору» і«вниз» на клавіатурі виберіть дисковий привід, куди ви вставили завантажувальний диск. Потім натисніть «Enter». Диск з операційною системою почне зчитуватися, з'явиться рядок «press any key to boot from the cd», натисніть будь-яку клавішу, далі внизу екрану будуть з'являтися написи: «F6 to install kernel debugger» і т.д. Нічого не натискайте, т.к. нам не потрібно встановлювати нічого з цього. Через кілька хвилин з'явиться екран з написом: «press 'R' To repair the OS or to continue fresh installation press escape 'ESC'», натисніть клавішу ESC. На екрані з'явиться список локальних дисків (C, D, E і т.д.). Виберіть жорсткий диск, на якому встановлена ​​ваша операційна система, зазвичай це диск C, і натисніть «Enter». Далі для форматування натисніть «F». Зазвичай диск з системою у форматі NTFS, так що вибирайте його, коли буде запит в якій файловій системі відформатувати жорсткий диск. Залишається почекати коли диск відформатується.

3. Далі для установки системи зачекайте доки windows скопіює файли з завантажувального диска. Потім відбудеться перезавантаження. Якщо при завантаженні з'явиться напис «press any key to boot from cd», нічого не натискайте. Система сама почне установку, під час установки буде потрібно ввести CD-Key і задати деякі параметри. Після завершення всіх операцій у вас буде встановлена ​​нова операційна система.

   Всі файли на жорсткому диску були відформатовані, тому вам доведеться встановлювати нові драйвера для відеокарти, материнської плати, звукової карти і т.д. з інсталяційних дисків, які додаються до комп'ютера, або закачувати з інтернету пакети установки.

   Зверніть увагу, що ваша система після переустановки windows знаходиться без захисту! Встановіть якомога швидше антивірусну програму.

Немає коментарів:

Дописати коментар