неділю, 12 лютого 2012 р.

Як змусити комп'ютер вимикатися швидше


   Вас набридло довго чекати, поки вимкнеться ваш комп'ютер? Тоді ця стаття для вас. Ви дізнаєтесь, як можна налаштувати комп'ютер для швидкого вимикання. Коли ви натискаєте кнопку «Завершити роботу», windows автоматично завершує роботу всіх програм і процесів. Іноді виникає підвисання програм, з яким windows справляється не дуже швидко (через це доводиться чекати по кілька хвилин до вимкнення комп'ютера). Оскільки windows сам завершує роботу всіх програм, ви можете прискорити вимкнення шляхом власноручного закриття цих програм.


   Ось те, що вам потрібно зробити. Створюємо ярлики на робочому столі для виключення, перезавантаження і завершення сеансу. Для цього клік правою кнопкою миші на робочому столі - «Створити» - «Ярлик». В вікні, що з'явилось, вводимо: «C:\WINDOWS\system32\shutdown.exe» , тиснемо далі, вводимо ім'я призначуваного ярлика (наприклад, виключення), тиснемо «Готово». У нас з'являється ярлик на робочому столі. Клік на нього правою кнопкою миші - «Властивості». Тут міняємо значок ярлика (натиснути «Змінити значок»), вибираємо його зі стандартних значків windows. Тепер в полі «Об'єкт» додаємо потрібну нам команду, вибираєте зі списку:


1) Для виключення комп'ютера: «-s»
(Наприклад: "C:\WINDOWS\system32\shutdown.exe -s")


2) Для перезавантаження: « -r»
(Наприклад: "C:\WINDOWS\system32\shutdown.exe -r") 


3) Для завершення сеансу: « -l»
(Наприклад: "C:\WINDOWS\system32\shutdown.exe -l") 


4) Для використання таймера завершення: « -m -t kkk»
де m - одна з вищенаведених команд
kkk - час завершення (в секундах)
(Наприклад, щоб комп'ютер відключився через 5 хвилин після натискання на ярлик: "C:\WINDOWS\system32\shutdown.exe -s -t 300")


5) Для відміни попередньої команди: « -a»
(Наприклад: "C:\WINDOWS\system32\shutdown.exe -a")


6) Для створення коментарів у діалозі таймера: « -c "ваш текст"»
(Наприклад, для появи в діалозі тексту 'C:\WINDOWS\system32\shutdown.exe -s -t 600 -c "Комп'ютер відключить себе через... " ')


Далі тиснемо «ОК».

Немає коментарів:

Дописати коментар