четвер, 3 травня 2012 р.

Методи злому комп'ютерних паролів


   Неможливо придумати надійний пароль не знаючи методи роботи зломщиків. Тому в цій статті буде висвітлено найбільш поширені способи підбору і злому паролів.


1. Самий популярний і одночасно самий неефективний спосіб злому пароля - ручний підбір. Зрозуміло, самі неперевершені хакери планети навіть не думають витрачати на нього свій час, а от ваш сусід цілком може задумати здійснити протиправну дію і проникнути, куди не слід. Найпростіше вручну підібрати комбінації, що складаються з цифр (1, 2, 3 і т.д.), слова «код», «пароль», «пароль», а також ваше ім'я, прізвище та дату народження. А ось пароль виду «ось мій Новий пАрольчік» буде нелегко зламати методом ручного підбору, якщо не сказати, взагалі неможливо.


2. Брутфорс - це вже підбір здійснюваний спеціально створеною для цього програмою в автоматичному режимі. При використанні брутфорс участь людини не потрібна. Неважко здогадатися, що чим менше символів у вашому паролі, тим швидше його розгадає штучний інтелект. Виділяють 2 види підбору в автоматичному режимі: словниковий і символьний. Перший здійснюється шляхом перебору значень з словникового запасу програми, тому паролі, що складаються з елементарних слів типу «мама», «музика» дуже ненадійні. Другий вид брутфорс являє собою послідовний перебір значень (а, б, в ... аа, АВ, АС і т.д.).


3. Ще один відомий спосіб крадіжки пароля - це зараження вашого комп'ютера вірусом. Тут вже зовсім неважливо, чи складається ваш пароль з пари символів, чи з п'ятнадцяти, тому що вірус зможе вкрасти будь-яку інформацію, що знаходиться на вашому ПК або введена вами на сайтах інтернету. Запобігти вищевказаному може тільки регулярно оновлюваний антивірус. Будьте уважні і серйозно ставитеся до наявності на комп'ютері вірусів.

Немає коментарів:

Дописати коментар