середу, 9 травня 2012 р.

Як підключитися з супутникового інтернету


   У цій статті розповідається про те, що необхідно придбати і зробити для підключення супутникового Інтернету.


   Супутниковий Інтернет ділиться на: симетричний доступ і асиметричний доступ. Розглянемо асиметричний доступ. При асиметричному доступі до Інтернету використовується супутниковий канал, швидкість якого становить до 6000 Кбіт/с. Супутниковий канал є широкосмуговим, він використовується для отримання інформації з мережі, для відправки запитів використовується вільно обраний зворотний канал. Дані для запиту передаються через звичайний канал, тут може використовуватися абсолютно будь-який канал зв'язку, будь то комутоване з'єднання або ж ADSL та GPRS. Для відправки даних в Інтернет використовуються ці канали. А вся вхідна інформація передається через супутник. У зв'язку з тим, що для простого користувача найбільш важливим є саме вхідний трафік, то такий спосіб отримання трафіку є другим по швидкості на сьогоднішній день, перше місце займають оптоволоконні лінії зв'язку.


   Звичайний канал відправляє запит серверу провайдера. Після цього він поступає на супутник, а вже з останнього запитувана користувачем інформація на його комп'ютер. Всі дані, які приймаються з Інтернету, йдуть виключно по супутниковому каналу. Цей спосіб підключення до Інтернету дозволяє користуватися в повному обсязі всіма сервісами, які були вам доступні при звичайному підключенні, але на більш високій швидкості.


   Для підключення супутникового Інтернету вам знадобиться наступне обладнання: DVB-карта, вона використовується для декодування супутникового сигналу. DVB-карта - це ядро ​​супутникового Інтернету, саме вона здійснює обробку даних, які приходять з супутника і виділяє з них корисну інформацію. Супутникова антена, яка, на превеликий жаль, здатна тільки приймати сигнали. Конвертор - це первинний перетворювач. Він перетворює СВЧ - сигнал, що йде з супутника, в сигнал, що володіє проміжної частотою. При виборі конвертера важливо звернути увагу на шумовий коефіцієнт. Для стійкої роботи необхідний конвертер зі значенням коефіцієнта від 0,25 до 0,30 dB.

Немає коментарів:

Дописати коментар