понеділок, 7 травня 2012 р.

Як змусити працювати старі ігри під Windows 95/98 в Windows XP і Vista


   Для ігор, написаних під операційні системи Windows 95/98 і небажаючих працювати під Windows XP і Vista, програмісти фірми Microsoft створили дуже корисну функцію.


   У Windows XP/Vista вбудована спеціальна утиліта, що дає можливість старим іграм працювати в режимі сумісності з новою операційною системою.


   Якщо ви хочете включити цей режим, знайдіть на жорсткому диску вашого комп'ютера файл іграшки і перейдіть у вікно його властивостей (для цього потрібно всього лише натиснути правою кнопкою на файл і вибрати пункт «Властивості»).Виберіть вкладку «Сумісність» і відзначте квадратик поруч з «Запустити програму в режимі сумісності з ...» тепер виберіть ту операційну систему, під яку була написана програма, наприклад, Windows 95. Натисніть кнопку «Примінити». Залишилося тільки запустити стару-добру іграшку і отримувати задоволення!


   Творці старих ігор нерідко розробляють патчі, які дозволяють програмі працювати в сучасних операційних системах. В даному контексті патч - це додаткова програма, що робить можливою роботу старої гри в Windows XP або Vista.


   Скористатися патчем нескладно. Для початку встановіть стару іграшку, скачайте з інтернету патч і встановіть його в необхідну директорію (як правило, це папка з грою). Якщо програмісти і ви все зробили правильно, то ви можете насолоджуватися грою скільки забажаєте.

Немає коментарів:

Дописати коментар