пʼятницю, 11 травня 2012 р.

Як знизити рівень шуму від вентиляторів комп'ютера


   Від величини вентилятора може залежати рівень шуму комп'ютера. Залежність тут зворотна. Чим менше вентилятор, тим більше галасу. Адже, якщо вентилятор великого діаметра, значить, оборотів йому потрібно зробити менше, щоб охолодити систему, ніж вентилятору маленького розміру.


   Вентилятори на підшипниках менше шумлять, але такі вентилятори потрібно часто змащувати. Не забувайте про те, що багато вентиляторів не завжди забезпечують гарне охолодження комп'ютера. Вентиляторів повинно бути рівно стільки, щоб забезпечити відтік повітря через корпус.


   Для цієї мети необхідно розміщувати вентилятори таким чином: потрібно розмістити один вентилятор на основній панелі корпусу для виведення повітря, інший вентилятор розміщується на тильній стороні корпусу, третій вентилятор встановлюється на процесорі, четвертий вентилятор необхідно встановити на відеокарту. От і все, більше вентиляторів не потрібно для якісної роботи системного блоку. Якщо у Вас більше вентиляторів, можете їх відключити, а ще краще зняти, щоб вони не припадали пилом. Звичайно, знімати їх потрібно, якщо є мета знизити шум комп'ютера. Корпус комп'ютера повинен бути просторим, щоб встановлювати в ньому сто двадцяти міліметрові вентилятори. Добре б ще поставити невеликий вентилятор на модуль оперативної пам'яті. Якщо ж Ви придбали потужну звукову карту, то і на ній потрібно встановити радіатор разом з вентилятором.


   Для того, щоб закріпити радіатор на потрібну деталь системного блоку, у якій не передбачені кріплення, радіатор можна встановити за допомогою термопровідного клею.

Немає коментарів:

Дописати коментар