середу, 2 травня 2012 р.

Доцільність використання редакторів мов HTML та CSS


   Одним із способів прискорення роботи веб-майстра є використання редакторів мови HTML.


   Особливістю таких програм є систематизація процесу створення документів за допомогою майстрів. Заздалегідь обрані прості схеми дозволяють отримувати напівавтоматичну генерацію HTML-коду. Властивості цих програм також дають можливість зробити роботу редактора більш точною і збагатити зміст статичної Web-сторінки використанням динамічних елементів.


   Одна з категорій програм - редактор таблиць стилів CSS. Для розробки досить складного каскаду стилів потрібен чималий досвід і багата уява. Не слід також забувати про різне призначення ком, крапок з комою, двокрапок і т.д. В цій множині текстових рядків неважко наробити помилок, а беручи до уваги неповноту підтримки стилів браузерами, стає зрозумілим висока ймовірність здійснення і трудність виявлення помилок в каскадах стилів.


   Великим полегшенням в заданні стилів є можливість використання CSS-редактора. Хоча часто можна зустріти CSS-редактори у вигляді незалежно працюючих додатків (наприклад, утиліта CSS Creator), найбільшою популярністю у веб-майстрів користуються процедури редагування стилів, вбудовані в програми-редактори веб-сайтів. Прекрасним редактором стилів оснащений популярний у розробників редактор HotDog Professional. Завдання стилю звелося в цьому редакторі до вибору в спеціальному вікні значень окремих операторів і класів. Безпосередній перегляд фрагмента документа, відформатованого згідно сформованому визначенні стилю, полегшує завдання стилю навіть тим, хто не має достатнього досвіду. Код CSS-таблиці генерується автоматично, а перегляд його можливий на окремій вкладці редактора стилів таблиць.

Немає коментарів:

Дописати коментар