вівторок, 1 травня 2012 р.

Де в мережі Інтернет користувач може знайти потрібну інформацію


   У всесвітній мережі Інтернет розміщена величезна кількість різної та цікавої, яка знаходиться на різноманітних сайтах, трекерах, файлсерверах та на інших джерелах. Яким же чином користувач може знайти дійсно потрібну інформацію на нескінченних сайтах серед величезної кількості посилань?


   Безліч медійних ресурсів пропонують вузькоспеціалізовану інформацію, проте більшость людей хоче отримати все відразу і практично без будь-якої оплати. Вузькоспеціалізовані ресурси підходять лише тим користувачам, у яких є маса вільного часу, щоб перегортати неймовірну кількість непотрібних сторінок на безлічі сайтів в пошуках потрібної інформації. Але є й інші ресурси, які підходять більшості користувачів - так звані медіа-портали.


   На порталах зібрані файли різних категорій: музика в різноманітних форматах та стилях, фільми, як художні, так і документальні, найрізноманітніші відеоролики, відеокліпи та концерти різних музичних колективів, книги в текстовому або ж аудіо форматі, гумор, програмне забезпечення.


   На таких сайтах можна весело і з користю провести час, а також завантажити потрібні файли. Творці сайтів приходять на портали за графікою, скриптами, шаблонами сайтів, а також за програмним забезпеченням для створення, розкрутки та ведення таких же ресурсів.


   Адміністратори подібних сайтів дбають не тільки про те, щоб користувач міг отримати потрібну йому інформацію швидко, якісно і безкоштовно, але і за тим, щоб саме перебування на порталі було для нього цікавим. Публікація новин на подібних ресурсах ведеться не тільки адміністрацією, але і користувачами. Для цього юзеру потрібно знати вимоги по формі додавання новин на порталах. Наприклад, при додаванні на сайт музики у форматі МР3, користувач повинен вказати назву композиції, альбому, рік виходу, тривалість звучання, бітрейт від якого залежить якість звучання музики, та інші відомості.


   Користувач має можливість не тільки використовувати даний портал, а й брати активну участь в його розвитку, коментуючи публікації інших користувачів, піднімаючи рейтинг і т.д. Доступ до всіх даних на подібних порталах здійснюється після нескладної реєстрації користувача.

Немає коментарів:

Дописати коментар