неділю, 6 травня 2012 р.

Як змусити працювати старі ігри під DOS в Windows XP та Vista


   Для того, щоб фанати старих добрих DOSівськтх іграшок не відчували себе чужинцями серед величезної кількості непотрібних простому смертному функцій і можливостей ОС початку XXI століття, програмісти створили не один емулятор DOS. DOS-емулятором називається спеціальна програма, що імітує цю операційну систему, що дає можливість старим іграм працювати на комп'ютерах з сучасними ОС.


   Користуватися емулятором може навчитися кожен, це не вимагає особливих зусиль і наявності великої кількості вільного часу. Установити, налаштувати і запустити улюблену гру молодості ви можете всього за декілька хвилин. Один з найпопулярніших DOS-емуляторів - це DOSbox (dosbox.sourcefprge.net).


   Багатьох новачків лякає невміння користуватися операційною системою DOS, а конкретно її текстовим інтерфейсом. Але і ця проблема легко вирішується. Кілька років тому була створена графічна оболонка для DOS-емулятора під назвою  DOG. Орієнтуватися в програмі стало набагато легше завдяки інтуїтивно зрозумілому інтерфейсу.


DOG встановити зовсім нескладно: спочатку встановіть сам емулятор DOSBox, потім відкрийте інсталяційний файл  DOG і виберіть папку, в яку ви встановили емулятор. Тепер ви одним рухом руки зможете грати в старі DOSівські ігри на комп'ютерах з Windows Vista або Windows XP. Просто запишіть потрібну іграшку на жорсткий диск і запустіть емулятор. Знайдіть панель керування з кнопкою "Profiles", виберіть "New Profile" і надрукуйте назву гри в поле "Profile Name". Після цього натисніть «Select» після файла з розширенням ".exe". Тисніть "OK" і запустіть гру, два рази клікнувши по ній мишкою.


   Деякі старі іграшки, що колись були дуже популярними, відродилися в новій якості завдяки шанувальникам-програмістам. Пошукайте на просторах інтернету «портовану» версію улюбленої іграшки, цілком ймовірно, що версія для Windows XP або Windows Vista вже існує.

Немає коментарів:

Дописати коментар