пʼятницю, 4 травня 2012 р.

Рекомендації щодо створення паролів


   Ми вже знаємо основні методи підбору та крадіжки комп'ютерних паролів, залишилося тільки навчитися правильно їх вибирати.


   Помилка, яка найчастіше зустрічається при виборі пароля, полягає у введенні простої послідовності чисел, наприклад, «123456789». Для хакерів такий пароль зламати простіше простого, його підбір не викликає труднощів навіть у школяра. Ще простіше і швидше підбере цей пароль спеціальна комп'ютерна програма. В результаті злодій отримає доступ до конфіденційної інформації.


   Не рекомендується створювати паролі, які тим чи іншим чином пов'язані з вашими персональними даними або даними ваших близьких. Дати народження, імена, прізвища та по батькові можуть бути вже відомі хакеру або здобуті ним без особливих проблем. Тому пароль виду «Олександр», «19111980» - поганий пароль.


   Щоб унеможливити для програм підбір вашого пароля за допомогою словникового методу, не вибирайте в його якості прості слова, що входять до складу тлумачного словника російської мови - «квітка», «автомобіль» і т.п. Паролі типу «password» і «пароль» теж дуже ненадійні.


   Як же має виглядати ідеальний комп'ютерний пароль?


   Найскладнішим є пароль, в який одночасно входять літери російського і англійського алфавіту, а також цифри і символи різного регістру. Наприклад, пароль виду «леЗиryl61q» підібрати будь-яким з можливих способів практичні нереально, тому що ймовірних варіантів мільйони. Якщо ви не хочете створювати такий складний пароль, використовуйте літери різного регістру, наприклад, «осьІмійПароль» або «hereISmyPassword». Запам'ятати їх набагато легше вищевказаних, а підібрати також нелегко.

Немає коментарів:

Дописати коментар